Followers

Tersimpul Janji Antara Kami :

Daisypath Anniversary tickers

Terlafaz Ijab & Kabul Bersama :

Daisypath Anniversary tickers

Bukti Cinta & Anugerah Ilahi :

Lilypie Pregnancy tickers

Thursday, November 5, 2009

Darah Naik Sampai Kepale!

Hehehe... jangan terkjejut lak bace title entry nie. Bukan apepun, just nak berkongsi cerita sket ngan korang. Al-kisahnye, after isya' tadi my sister & me pegila satu tempat shopping tu... Glemer gile la tempat tu kat KT nie..Tapi, tetap x leh lawan keglamouran mall sebelahnye..hahaha!

Sesaje je gi tempat ni beli barng sket.. adelah dalam 4 items. So, x payahlah susah2 nak kena beratur panjangkann... Sayepun cepat2lah berjalan menuju ke kaunter EKSPRESS.. hehhhh... Ekspressla sgt.. Ade ke patut sorang uncle ni dengan muke selambe badak masuk line ekspress dengan 2 TROLI SARAT DENGAN BARANG DAPUR!!! Padahal, dia dah nampak kami2 kat belakang ni beratur panjang... Dahla barang banyak, siap banyak songeh lak duk tanye2 harga beras yang dia beli 2 beg tu..Kat resitkan ade, tengoklah puas2 bile dah sampai rumah nnti...Adoi...pakcik2....

Yang membuatkan kami BERTAMBAH bengang, si CASHIER kaunter ekspress tu... Sepatutnye tegurlah pakcik tu, cakap "PAKCIK, NI KAUNTER EKPRESS. HANYA 10 BARANG KE BAWAH JE...MAAF, YER." Ni tak, scan, lepas scan, scan..pastu scan lagi...sampailah habis 2 troli tu.. Kami masing2 yang beratur ni dah panas dah... Last2, elok2 je pakcik tadi tu blah, kakak ku dengan hati yang memang dah panas tu SOUNDlaaa minah cashier ni...

" Dik, awak tau kan ni kaunter EKSPRESS??? Apsal awak x tegur pakcik tadi tu? Awak nampak x kami semua ni beratur lame mane? (adela dekat 10minit...gile..) Kaunter punyela banyak.. Macam ni ke buat kerja? Kesianla orang yang beratur ni, dengan harapan nak cepat, last2 makin lambat." Hahaha...kena sebijik cashier tu.. muka bengkek gile...semua da tengok da..siap angguk2 lagi..hahaha...adoi... Si cashier diam je, jeling...memang nak kenala tu kot..

Cite x habis stakat tu je...hehehe... nak tau ape lagi dia buat???

" Dik, ni bukan barang sayela! Apsal scan skali dengan barang kakak ni (refer to sorang sister belakang yang baru je letak brg dia kat tepi)?" hahaha..adoi...gelabah kot lepas kena tegur tadi... Siap TERSCAN 2 KALI TUUUU... hahaha...kesian sungguh... Last2, supervisor dia datang setelkan...

Tulaa..buat keje jangan main sapu je...Dahla sikitpun x senyum...apelaaa...Kalau si cashier tadi tu keje kat JUSCO, memang terukla kena ngan orang atasan...

Moral of da' story : Kejelah elok2 walau apa keje sekalipun.huhuhu... ^_^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...